107853
Book
In basket
Roślinne kuchnie świata : kulinarna podróż przez wszystkie kontynenty / Dorota Jaworska. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Marginesy, 2024. - 375, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 25 cm.
Smakowita podróż bez biletu Ta książka zabierze cię w kulinarną podróż bez konieczności pakowania walizek. Znajdziesz w niej przepisy na dania roślinne, które są częścią tradycji na wszystkich kontynentach – od streetfoodowych klasyków z Ameryki Północnej, przez europejskie placki, pizze i makarony, zielone falafele z Afryki, aromatyczne potrawy strączkowe z Indii, dania typu stir-fry z Dalekiego Wschodu aż po egzotyczne specjały z Australii i Oceanii. Dorota Jaworska odkrywa bogactwo roślinnych smaków w każdym zakątku globu. Nawet w kuchniach, które słyną z potraw mięsnych, znajduje oryginalne dania wegańskie będące częścią dziedzictwa kulinarnego. W swojej książce celebruje mnogość kultur i ich różnorodność, która wyraża się także poprzez jedzenie. To idealna lektura dla tych, którzy chcą przywozić z podróży smaki niczym najcenniejsze pamiątki, jak również dla tych, którzy pragną wzbogacić swoje domowe menu o egzotyczne, ale łatwe do przygotowania potrawy. Wprowadź autentyczne roślinne smaki z całego świata do swojej kuchni! [nota wydawcy].
Availability:
Wyp. Miejska (Rynek 8)
There are copies available to loan: sygn. 641.55/.56 [lok. Wypożyczalnia Miejska] (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again