Przemysł spożywczy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wyp. Miejska (Rynek 8)
(2)
Autor
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Kowalczyk Stanisław
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Żywność
(2)
Gatunek
Powieść
(10609)
Powieść obyczajowa
(9663)
Wiersze
(5392)
Opowiadania i nowele
(5256)
Kryminał
(3061)
Przemysł spożywczy
(-)
Romans
(2522)
Opracowanie
(2211)
Powieść historyczna
(1936)
Thriller
(1832)
Poradnik
(1685)
Powieść przygodowa
(1457)
Publikacja bogato ilustrowana
(1334)
Fantastyka
(1284)
Sensacja
(1120)
Biografia
(1061)
Pamiętniki i wspomnienia
(1042)
Powieść psychologiczna
(998)
Bajki i baśnie
(995)
Wydawnictwa popularne
(938)
Podręczniki akademickie
(906)
Reportaż
(800)
Saga rodzinna
(731)
Fantasy
(687)
Romans historyczny
(651)
Książka obrazkowa
(641)
Podręcznik
(605)
Praca zbiorowa
(584)
Powieść erotyczna
(543)
Antologia
(521)
Przewodnik turystyczny
(518)
Poradniki
(434)
Broszura
(406)
Powieść biograficzna
(405)
Publikacje dla dzieci
(357)
Lektura z opracowaniem
(356)
Książka zabawka
(347)
Publicystyka
(346)
Fraszki
(343)
Książki dla małych dzieci
(327)
Materiały pomocnicze
(290)
Opowiadania i nowele przygodowe
(272)
Opowiadania i nowele obyczajowe
(269)
Komiks
(265)
Podręczniki
(265)
Horror
(261)
Dramat (gatunek literacki)
(244)
Science fiction
(241)
Relacja z podróży
(235)
Wywiad dziennikarski
(231)
Esej
(219)
Legendy i podania
(212)
Monografia
(207)
Przepisy kulinarne
(204)
Literatura polska
(202)
Przypowieść
(200)
Komiks przygodowy
(199)
Komedia
(188)
Pieśń
(181)
Tragedia
(178)
Poradniki dla nauczycieli
(164)
Adaptacja literacka
(162)
Satyra
(153)
Książka kucharska
(147)
Książka obrazkowa (picturebook)
(147)
Materiały konferencyjne
(147)
Encyklopedia
(135)
Słownik
(133)
Autobiografia
(128)
Ćwiczenia i zadania
(126)
Literatura dziecięca polska
(123)
Biografie
(120)
Wydawnictwa dla dzieci i młodzieży
(116)
Felieton
(114)
Wydawnictwa dla dzieci
(111)
Dokumenty dźwiękowe
(108)
Opowiadania i nowele biograficzne
(103)
Poemat
(103)
Analiza i interpretacja
(93)
Gry i zabawy umysłowe
(90)
Listy
(87)
Powieść autobiograficzna
(87)
Treny
(85)
Dzienniki
(80)
Poezja polska
(79)
Poezja
(76)
Powieść podróżnicza
(75)
Kompendia i repetytoria
(73)
Opowiadania i nowele psychologiczne
(70)
Opowiadania i nowele historyczne
(69)
Sonety
(69)
Poradniki dla rodziców
(67)
Książki mówione
(65)
Książka-zabawka
(61)
Materiały pomocnicze dla szkół
(61)
Rozważania i rozmyślania religijne
(59)
Atlas
(58)
Szkic literacki
(54)
Rozprawa
(53)
Słownik biograficzny
(53)
Wywiad rzeka
(52)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich. [w.bibliotece.pl].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wyp. Miejska (Rynek 8)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 664.014 [lok. Wypożyczalnia Miejska] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Globalizacja ukształtowała nowe struktury ekonomiczne, włączając w nie także sferę agrobiznesu i wyżywienia. Konsekwencją tego stanu rzeczy są zarówno zjawiska i tendencje pozytywne, jak i groźne procesy negatywne. Do takich należy przede wszystkim wzmożone zjawisko oszustw żywnościowych i w efekcie utrata bezpieczeństwa żywności. Ma to swój wymiar zdrowotny, związany z walorami odżywczymi żywności i ich utratą w wyniku skażenia oraz ekonomiczny, polegający na pozyskaniu nieekwiwalentnej w stosunku do kosztów nabycia wartości użytkowej w następstwie zakupu żywności zafałszowanej. W książce przedstawiono ważne dla współczesnego wytwórcy oraz konsumenta zagadnienia, jak koncepcje bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia, suwerenność żywnościowa, jakość żywności, jej fałszowanie oraz obrona żywności przed działaniami o charakterze bioterrorystycznym. Praca zawiera unikatowe rozważania na temat systemów bezpieczeństwa żywności na świecie, modeli ryzyka w tym obszarze, skali fałszerstw żywnościowych na świecie, w tym koncepcję tzw. drugiej fali oszustw żywnościowych, sformułowaną na bazie analizy wykazu ponad 700 znaczących incydentów żywnościowych z ostatnich 200 lat. Rozważania te są uzupełnione prezentacją wybranych, znaczących inicjatyw w zakresie bezpieczeństwa na świecie tak w wymiarze międzynarodowych (Codex Alimentarius), jak i regionalnym (System RASFF), wreszcie krajowym. Autor proponuje również działania, jakie powinny być podjęte na szczeblu globalnym i regionalnym, by zapewnić bezpieczeństwo żywności współczesnemu konsumentowi. [Nota wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wyp. Miejska (Rynek 8)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 664:614.3 [lok. Wypożyczalnia Miejska] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej