Resch Elyse
Sortowanie
Źródło opisu
Legimi
(1)
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
E-booki
(1)
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wyp. Miejska (Rynek 8)
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Bekker Alfred
(1671)
Vandenberg Patricia
(1164)
Kotwica Wojciech
(782)
Resch Elyse
(-)
Kowalska Dorota
(672)
Doyle Arthur Conan
(643)
Wallace Edgar
(584)
Konopnicka Maria
(538)
Kochanowski Jan
(505)
Cartland Barbara
(493)
Shakespeare William
(471)
Dickens Charles
(448)
Buchner Friederike von
(438)
Maybach Viola
(434)
Hackett Pete
(433)
Waidacher Toni
(423)
Verne Jules
(391)
Twain Mark
(365)
Poe Edgar Allan
(361)
May Karl
(345)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
London Jack
(298)
Leśmian Bolesław
(289)
Słowacki Juliusz
(288)
Boy-Żeleński Tadeusz
(287)
Dönges Günter
(286)
Sienkiewicz Henryk
(285)
Mahr Kurt
(284)
Darlton Clark
(280)
Kraszewski Józef Ignacy
(280)
Ewers H.G
(278)
Orzeszkowa Eliza
(277)
Krasicki Ignacy
(265)
Vega Lope de
(265)
Barca Pedro Calderón de la
(264)
Донцова Дарья
(264)
Trzeciak Weronika
(262)
Kühnemann Andreas
(258)
Mickiewicz Adam
(241)
Francis H.G
(240)
Montgomery Lucy Maud
(238)
Conrad Joseph
(236)
Austen Jane
(233)
May Karol
(232)
Vlcek Ernst
(231)
Barner G.F
(229)
Prus Bolesław
(229)
Autores Varios
(228)
Andersen Hans Christian
(226)
Chávez José Pérez
(222)
Roberts Nora (1950- )
(222)
Ellmer Arndt
(221)
Balzac Honoré de
(217)
Stevenson Robert Louis
(217)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(216)
Oppenheim E. Phillips
(215)
Palmer Roy
(215)
Kipling Rudyard
(212)
Wells H. G
(212)
Voltz William
(211)
Goethe Johann Wolfgang von
(208)
Popławska Anna
(206)
Zarawska Patrycja
(205)
Howard Robert E
(203)
Goliński Zbigniew
(201)
Hałas Jacek "Stranger"
(201)
Bazán Emilia Pardo
(200)
Baczyński Krzysztof Kamil
(199)
Dug Katarzyna
(198)
Mark William
(195)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(195)
Czechowicz Józef
(189)
Steel Danielle (1947- )
(187)
Hoffmann Horst
(186)
Alcott Louisa May
(185)
Kneifel Hans
(183)
Włodarczyk Barbara
(183)
Brand Max
(178)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(178)
Wilde Oscar
(177)
Калинина Дарья
(175)
Verne Juliusz
(173)
Кир Булычев
(171)
Baudelaire Charles
(168)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(168)
Woolf Virginia
(165)
Kayser-Darius Nina
(164)
Jachowicz Stanisław
(163)
Александрова Наталья
(163)
McMason Fred
(162)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(161)
King Stephen
(160)
Haensel Hubert
(159)
Praca zbiorowa
(158)
Rawinis Marian Piotr
(158)
Колычев Владимир
(158)
Головачёв Василий
(154)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(152)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Higiena
(1)
Odżywianie
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Jak jeść, by nie czuć głodu, a jednocześnie chudnąć? Należy zastosować się do koncepcji „jedzenia intuicyjnego”, opracowanej przez amerykańskie dietetyczki Evelyn Tribole i Elyse Resch.
Dziesięć zasad zdrowego i racjonalnego odżywiania się pomoże każdemu zrzucić zbędne kilogramy, a jednocześnie zachować dobrą formę i radość życia. [źródło opisu : lubimyczytac.pl * DOSTĘP: 16.11.2020r.]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wyp. Miejska (Rynek 8)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.2:159.923 [lok. Wypożyczalnia Miejska] (1 egz.)
E-book
W koszyku
Program żywieniowy, który raz na zawsze pomoże ci wyrwać się z zaklętego kręgu diet i odzyskać radość z jedzenia. Dziesięć prostych zasad popartych setkami badań stało się dla wielu wybawieniem od ciągłych, nieskutecznych diet i zadręczania się z powodu każdej dodatkowej kalorii trafiającej na talerz. Wystarczy jednak w miejsce złych nawyków wykształcić własny model zdrowego, zgodnego z potrzebami organizmu jedzenia. Autorki wyjaśniają niebezpieczeństwa płynące z kultury odchudzania i zachęcają przy tym do przyjęcia ciałopozytywności, wykształcenia prawidłowej relacji z jedzeniem i zaufaniu swojej wewnętrznej mądrości. Pokazują między innymi, jak radzić sobie z emocjami i stresem bez zajadania ich, zacząć szanować swoje ciało bez względu na jego wiek czy rozmiar, odnaleźć radość i satysfakcję płynące z posiłków, a także wsłuchiwać się we własny organizm i monitorować jego reakcje, honorować tak głód, jak nasycenie. Intuicyjny model żywienia to również bezpieczna i efektywna forma pomocy w walce z różnego rodzaju zaburzeniami odżywiania, na które w obecnych czasach cierpi coraz większa część społeczeństwa. Jedzenie intuicyjne to podręczne źródło wiedzy na temat odżywiania i rewolucyjny program pomagający wykształcić zdrową i satysfakcjonującą relację z jedzeniem. Evelyn Tribole (magister dietetyki, specjalistka w dziedzinie leczenia zaburzeń odżywiania) jest autorką dziewięciu książek i prowadzi prywatną praktykę w Newport Beach w Kalifornii. Jej pasją jest szkolenie specjalistów z całego świata. Przekazuje im wiedzę dotyczącą tego, jak mogą uczyć swoich klientów budowania zdrowej relacji z jedzeniem, własnymi ciałem i umysłem przez proces intuicyjnego odżywiania. Występowała jako specjalistka do spraw odżywiania w programie telewizyjnym Good Morning America, była rzeczniczką Akademii Odżywiania i Dietetyki i przez jedenaście lat pisała artykuły dla miesięcznika „Shape”. Media często zapraszają Evelyn jako ekspertkę. W 1984 roku wzięła udział w kwalifikacjach olimpijskich do pierwszego w historii kobiecego maratonu. Chociaż dziś nie startuje już w zawodach, uwielbia grę w ping-ponga i piesze wędrówki. Najbardziej lubi jeść czekoladę – zwłaszcza kiedy może się nią spokojnie delektować. Elyse Resch (magister dietetyki, specjalistka w dziedzinie leczenia zaburzeń odżywiania, wykładowca w Academy of Nutrition and Dietetics, prowadzi prywatną praktykę w Beverly Hills w Kalifornii. Specjalizuje się intuicyjnym odżywianiu, programie Zdrowie w Każdym Rozmiarze oraz leczeniu zaburzeń odżywiania. Ma na koncie liczne publikacje w prasie. Regularnie wygłasza wykłady, bierze udział w podcastach i udziela wywiadów dla mediów. Pomaga swoim pacjentom odrzucić reżim odchudzania dzięki intuicyjnemu odżywianiu. Jej filozofia opiera się na kształtowaniu pozytywnego stosunku do własnego ciała i nauce wsłuchiwania się w mądrość własnego organizmu. Superwizuje oraz szkoli doradców do spraw intuicyjnego odżywiania.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu dostępu, który można odebrać w bibliotece.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej